Dörrar

Dörrar

 

Vi tillverkar dörrar i alla förekommande storlekar och utseende.

Vi har inga färdiga dörr koncept utan här är det Dina ideér som förverkligas.

Utseende och form helt efter Era villkor, en skiss eller en bild av din önskan så är drömmen din.

Vi gör allt från Pardörrar, Halvdörr, Förrådsdörr, Innerdörr till mer tidstypiska som ex.vis Simrishamnsdörren.

Vi vill börja med att poängtera att allt vårat material håller mycket hög kvalité där vi inte likt många andra tillverkare behöver borra bort dåliga och undermåliga knastar eller skarva karmträdet. Detta leder naturligtvis i sin tur till bättre hållbarhet och bättre lönsamthet för dig som kund.

Alla våra karmar tillverkas i norrlandsfura och formathyvlas till 47x120mm vilket är en gammal standard i dom flesta hus, detta medför att man aldrig behöver göra åverkan på smygar på in eller utsida för att våra dörrar ska passa vilket oftast är fallet på fabrikstillverkade dörrar som oftast är tillverkade i en klenar 44x105 dimension. Trösklarna tillverkas i noggrant utvald ek.

Alla dörrblad tillverkas i äkta norrlands fur av mycket hög kvalité där bla ramträet i dörrbladet består av 50x60mm virke för maximal vridstyvhet.

Dörrbladet som är totalt 69mm tjockt är mycket välisolerad består av en cellplastkärna belagd med en vattenfast HDF skiva på vardera sida där u-värde ligger på 1,2w/m2K.

Alla dörrblad limmas med 2 komponents vitlim ihop med en högkvalitativ HDF-skiva som är metallbelagd för att säkerställa bästa vridstyvhet och formstabillitet.

För dörrar med glas väljer Ni antingen mellan 2glas energi med argongas fyllning eller en 3 glas isolerglaskassett.

Alla dörrar levereras med godkänd Dorma hakregel lås.

Naturligtvis kan man köpa till ett komplett paket som innehåller: Cylindar, Vredskylt, Handtag, Cylinderring samt all erfoderlig skruv mm

Självklart uppfyller cylindrarna kraven enligt EN12209 och SS 3522, Klass 3.

På alla dörrar tillverkade av Br Ekdahls Snickeri AB lämnas en livstids! funktionsgaranti som säkerställer en trygg och bekymmersfri framtid med Er nya ytterdörr.

Därtill har Du som kund 10års garanti på dörrens formbeständighet och får vid montering även en thermografi bild som garanterar rätt utförd drevning mellan karm/vägg.

Kan det bli bättre?